Bio

Tycho Poort is een Leidse producer, artiest en songwriter. Op jonge leeftijd ontdekte hij zijn passie voor muziek en begon indruk te maken met zijn beats op YouTube en sociale media. Tijdens zijn studie aan De Rockacademie in Tilburg groeide Tycho’s reputatie als producer. Hij was de vaste producer van de getalenteerde hip-hop artiest Massi, die in die jaren o.a. bekroond werd tot winnaar van de publieksprijs bij “De Grote Prijs van Nederland”.

Tycho bouwde ook aan zijn carrière door succesvolle samenwerkingen met “3voor12”-talent Joël Domingos, wat resulteerde in 2 EP’s en een single die inmiddels meer dan een miljoen streams op Spotify hebben verzameld.

In 2019 beleefde Tycho zijn debuut als solo-artiest met het project “ECLIPS”. Op 9 April 2021 brengt Tycho Poort nog een 8-track tellend project uit: "BLOEI." Het NRC gaf het project vier sterren en zei er het volgende over: “Het bewijs dat er in de underground van de Nederlandse hiphop prachtige en uitdagende muziek wordt gemaakt.” BLOEI. bestaat uit een visueel project dat Tycho samen met Puck Versteegen heeft bedacht, en het muzikale project zelf. De fysieke versie bestaat uit een combinatie van de twee, en is voor €14,99 verkrijgbaar op tychopoort.nl.

Momenteel werkt Tycho hard aan zijn officiële debuutalbum, gepland voor release in 2024.