Bio

Tycho Poort is een Leidse producer, artiest & songwriter. Zijn passie voor muziek begon al op zeer jonge leeftijd. Hij is het meest beïnvloed door de beats, het rijm en de diepe bassen van de hiphop van de jaren 2000. Toen Tycho eenmaal de producer-software Fruity Loops had leren kennen barstte zijn creativiteit los en begon hij beats te maken en ze op YouTube and social media te plaatsen.

Toen hij 15 was maakte hij al naam toen hij gevraagd werd om met mede-Bahá’ís bij de (op het geloof gebaseeerde) band “Community Compass” te komen en hun eerste 2 EP’s te produceren. Ze gaven hun eerste optreden ineen stadion in Frankfurt. Tijdens zijn jaren aan De Rockacademie in Tilburg, raakten Tycho’s vaardigheden als producer breder bekend toen zijn composities werden uitgevoerd door de bekroonde hip-hop artiest Massi bij de “Grote Prijs van Nederland”. Tycho’s muziek vond nog meer gehoor bij het bekende reizende popfestival “Popronde” en bij“Woo-Hah”, het grootste hip-hop festival van Europa.

Tycho wist zijn online presence te consolideren door de samenwerking met het “3voor12”-talent Joël Domingos, een Nederlands-Kaapverdische rapper en zanger, voor wie hij 2 EP’s en een single produceerde, waarmee ze meer dan 500.000 streams op Spotify scoorden. In 2019 beleefde Tycho zijn debuut als solo- artiest met het 8 tracks tellende project “ECLIPS”.

Op 9 April 2021 brengt Tycho Poort nog een 8 tellend project uit: BLOEI. Het NRC gaf het project vier sterren en zei er het volgende over: “Het bewijs dat er in de underground van de Nederlandse hiphop prachtige en uitdagende muziek wordt gemaakt.” BLOEI. bestaat uit een visueel project dat Tycho samen met Puck Versteegen heeft bedacht, en het muzikale project zelf. De fysieke versie bestaat uit een combinatie van de twee, en is voor €9,99 verkrijgbaar op tychopoort.nl.